DIKKE VRIENDEN (2017)

Een reeks korte verhalen met veel bijzondere vrienden. Zo heb je dikke vrienden om avonturen mee te beleven, of vrienden om je te helpen als je in de knoei zit. Misschien heb je ook wel vrienden om eens flink boos op te zijn? En dan… bots je zomaar onverwachts op een heel bijzondere, nieuwe vriend.

26-03-2018-The-Hole_Foto-2.jpg

Heb jij ooit AVONTUREN beleefd met je vrienden? Hebben je vrienden je ooit UIT DE KNOEI geholpen? Of ben je ooit FLINK BOOS geworden op een vriend van jou? Wanneer was dat? Vind je het fijn om vrienden te hebben? Waarom?

Het meisje in de tuin wil vriend worden met een gat in de grond. En een jongetje sluit vriendschap met een vis die zomaar uit de hemel in zijn zwembad valt. 

Konijn vindt het best leuk om helemaal ALLEEN te spelen. En ook het kleine mannetje dat in de doos woont vindt het prima alleen. Maar zonder het zelf te willen ontmoeten ze iemand... 

Oh nee! Het kleine meisje is haar lievelingspop KWIJT! En baby uil is uit het nest gevallen. Hoe zal hij ooit zijn mama weer terug kunnen vinden? Samen met vrienden gaan ze op zoek. 

TEKEN JE BESTE VRIEND

Al de filmpjes over de dikke vrienden zijn tekenfilms. Kijk jij graag tekenfilms? Wat zijn jouw lievelingsfilms?

En wie is je beste vriend? Hoe heb je die leren kennen? Kan je hem tekenen om hem te tonen aan al je vriendjes? Stuur je tekening door naar ons (greet.stevens@mooov.be) en we zetten hem op deze pagina!

Dit filmpje toont je hoe je een tekening van een uil tot LEVEN kan wekken! Zoals in een tekenfilm, waarin tekeningen zomaar kunnen bewegen. 

NAAR DE CINEMA!

Vond je het leuk om met de hele klas naar de cinema te gaan? Wat vond je dan leuk? Kijk je liever thuis een film of liever in de cinema? Waarom? Wat is er anders aan? Wanneer er grappige momenten waren, moest iedereen dan samen lachen? En wanneer er droevige momenten waren? 

 

Wat vond jij het grappigst? En het droevigst? Waarom vond je dat?